Egy művelődési intézmény önmagában is város-imázs alkotó. A város elfogadását, ismertségét, a benne lakók patrióta érzését pallérozzák a település kulturális rendezvényei.

A nemzeti, vallási, hagyományos ünnepek, a kultikus szokások színvonalas megrendezése és megünneplése minden település életének szerves része. Úgy érzem az év folyamán tevékenységünkkel sikerült eleget tennünk az elvárásoknak, szakmai munkánkkal elismerést és elégedettséget vívtunk ki városunk kultúra iránt érdeklődő lakóiban – ezekkel gondolatokkal foglalta össze Takács Tímea intézményvezető az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár 2016-os évi munkájáról szóló beszámolóját, amit január végi ülésén fogadott el a képviselő-testület.

A továbbiakban több mint száz emlékezetes eseményt részletez az előterjesztés, megemlítve, hogy ezek 28 %-a zenei, 10-10 %-uk irodalmi rendezvény, illetve nevezetes napok alkalmából rendezett program volt.

A gyermek és ifjúsági korosztályt is sikerrel szólítja meg az intézmény, amit bizonyít, hogy tavaly 2300 résztvevőt regisztráltak, nyári táboraikban pedig több mint ezren töltötték hasznosan a vakációt.

A könyvtár látogatottságára sem lehet panasz: 2623 beiratkozott tagjuk van, köztük 1321 tizennégy év alatti olvasó.

Ami az idei évet illeti, továbbra is cél az alkotókedv, produktivitás kibontakozásának elősegítése, ösztönzése korosztálytól, társadalmi helyzettől függetlenül. Kötelességünk az esztétikai tudatosság, igényesség fejlesztése, az alkotó közösségek tevékenységének közismertté tétele akár országos szinten is – olvasható a beszámolóban.

2017. február 04., 14:46