Egyeztető megbeszélésen vett részt csütörtökön Füredi András, a tavalyi bányásznapi Oroszlány Rallye szervezője.

A Lazók Zoltán polgármesterrel és Németh Gábor szakmai alpolgármesterrel közös egyeztetés célja a 83 versenyautót felvonultató, nagy sikerű rendezvény megismétlése volt úgy, hogy a gyorsan népszerűvé vált, Rákóczi úti rajtceremónia után, esetleg további nézőbarát programok is kapcsolódhassanak hozzá. Idén szintén a bányásznapi rendezvénysorozat felvezetéseként, az azt megelőző hétvégén rendeznék a megmérettetést, melynek útvonala változatlanul az Oroszlány-Pusztavám közötti, egyébként gyér forgalmú, ám annál kanyargósabb útszakasz lenne.

Füredi elmondta, hogy a versenyzők és a nézők egyaránt elismerően nyilatkoztak a város, és az itt működő cégek segítő együttműködéséről, az ünnepélyes rajt körülményeiről, a pálya nyomvonaláról, és hogy többen érdeklődtek már nála az idei folytatásról.

Ismert, hogy a rallye útvonalát - a jelenleg a VÉRT tulajdonában lévő útszakaszt - évek óta kizárólag a verseny rendezője kátyúzza, így a program a környéken gyakrabban közlekedők, például a horgászok számára járulékos haszonnal is jár.

2017. február 16., 20:22