Szalagavatójuk alkalmából ünnepelték a végzős diákokat pénteken a Tatabányai Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola nagytermében a pedagógusok mellett szülők, rokonok, hozzátartozók és barátok.

Árvai Lajos osztályfőnök 14 fős csoportjában két szakirány leendő szakembereinek tűzték mellére a szalagot, jelezve: közeledik a középiskolás évek vége, s az elkerülhetetlen vizsgaidőszak.

Lazók Zoltán polgármester köszöntőjében arra hívta fel a jövő szociális gondozóinak és gépi forgácsolóinak figyelmét, hogy eljutottak ifjú koruk azon szakaszába, amikor már tudják kik ők, honnét jöttek, de a legfontosabb azt megfogalmazni, hogy hová tartanak.

- A szalag, ami ma melletekre kerül, az összetartozást szimbolizálja. Azonban ez csak egy jelkép. Az igazi kapocs a szeretet, a barátság, a hűség, a tisztelet és a közös pont, az iskola, ahol mindezek megszülettek. Felgyorsult világunkban megszűntek a nyugdíjas állások, helyüket átvette a mobilitás, az állandó változás, amihez már nem elég az egyszer megszerzett tudás, hanem szükség van az állandó megújulásra, az életfogytig való tanulásra, felkészülésre – emelte ki a városvezető.

A szalagavatót a fiatalok ünnepi zenés, táncos műsora zárta a jelenlévők nagy örömére.

2017. február 25., 19:54