Szép számú nézősereg látogatott ki a hazai bajnokira a Baja ellen, ezzel is jelezve bizalmukat a csapat felé a jövőt illetően. Lendületesen kezdtek az oroszlányiak, uralták a saját térfelüket, gyors és eredményes támadásokat vezettek, hamar tíz pontos előnyre szert téve.

Aztán jött egy kis megtorpanás, a vendégek is kezdték belőni magukat, így a negyed végére négy pontra apadt a különbség. A második játékrészben támadásban és különösen védekezésben is parádézott az OSE, amely 28 dobott pont mellett mindössze ötöt engedélyezett ellenfelének.

A harmadik negyedben sem sokat változott a játék képe, az oroszlánok továbbra is jó százalékkal fejezték be támadásaikat, miközben a bajaiak csak elvétve találtak a gyűrűbe. A negyedik tíz percben már csak az volt a kérdés, hogy meglesz-e a száz hazai pont és a kétszeres pontkülönbség.

Két új játékos is bemutatkozott Madár András és Darion Rackley személyében, és nem sikerült rosszul a debütálásuk.

Vavra András: Rengeteg energiát tettünk a meccsbe, jó mentalitással szállt be mindenki. Volt még bőven hiba, de mindenképpen bíztató kezdet volt ez a tavaszra nézve, ilyen elánnal kell mennünk tovább. Köszönjük szurkolóinknak, hogy így kiállnak mellettünk, sokat jelent a srácoknak, főleg nehezebb időkben, biztos vagyok benne, hogy rengeteg energiát merítenek ebből!

OSE Lions-Bajai Bácska FKE 110-54 (22-18, 28-5, 27-14, 33-17)
Oroszlány, 870 néző,
Vezette: Vida J., Szilágyi B.
OSE: Kiss K. 14, Rackley 21, Burai 4, Zsíros 12, Horváth M. 13. Csere: Olasz 2, Madár 10, Kovács 11, Wehner 9, Varga 14.
Jók: Rackley, Horváth, Zsíros, Kovács
Vezetőedző: Vavra András.

2017. február 26., 09:41