Hír | Önkormányzat

Tizenöt napirendi pont megvitatása várta kedden a képviselő-testület tagjait.

Többek között sor került az ülésen a távhőszolgáltatásról, valamint a távhőszolgáltatási díjak megállapításáról, és a díjalkalmazás feltételeiről szóló rendelet módosítására, a sportról, illetve a helyi közművelődési tevékenység működési feltételeiről, valamint a civil szervezetek támogatásáról szóló rendelet módosításáról.

Beszámoló hangzott el az önkormányzati tulajdonú bérlakások üzemeltetésével kapcsolatos 2016. évi feladatok teljesítéséről és a Majkon található Oroszlányi Bányászati Múzeum kisebb léptékű beruházásairól.

Utóbbi előterjesztőjeként Németh Gábor alpolgármester számolt be arról, hogy a testület tavalyi döntésének megfelelően közel ötmillió forintot költöttek fejlesztésekre. Ezek közül a legnagyobb volumenű a kiállítóhely új tárgyainak beszerzése. Egy éven át húzódó tárgyalások során kialakult az az egyezség, hogy a LÜN Kft. bányászati eszközöket vásárolhat a VÉRT-től a kiállítás anyagának gyarapítására. A 8 pótkocsis teherautót kitevő eszközök kiállítható állapotba hozása tavasszal megkezdődik, és a 2017-es bányásznapon többségük már látható lesz. Megkezdődtek az új szabadtéri kiállítóterület földmunkái, és a nehézgépek elhelyezéséhez szükséges kavicsos feltöltés is.

Az eszközök átszállítása február 10-ével befejeződött, az ellenérték átutalása – mintegy 2 millió forint - megtörtént a VÉRT részére.

Az ülés teljes anyaga megtekinthető a város weboldalán.

2017. március 01., 06:45