Hamar nagy előnyre tettek szert a hazaiak, csakúgy, mint Pápán. Tetszés szerint érték el kosaraikat, jött is az első időkérés a vendégek részéről. De ez sem használt a soproni fiataloknak, tovább nyílt az olló a játékrész végéig.

Aztán a második negyedben valami megtört, sokkal harcosabban jöttek ki az egyetemisták, az OSE pedig lazábbra vette a védekezést, így sikerült pár perc leforgása alatt visszahozni őket a meccsbe, hét pont is volt közte.

Aztán visszatalált az együttes a kezdeti ritmusra, megjött a támadási kedv, 35 pontot szereztek ebben az etapban, amivel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést.

A záró felvonásban, habár csak formalitás volt, ugyanolyan elánnal játszottak, mint fordulás után igazi csapatként, amihez ezen az estén több jó egyéni teljesítmény is párosult.

Vavra András: „Az első negyed rendben volt, a második korántsem. Szünetben rendeztük a sorokat, onnantól már hasonlított arra a játék, ami a rájátszásra szükséges, de sokat kell még keményedni, pontosítani.”

  • OSE LIONS – SMAFC 107-65 (25-9, 22-26, 35-15, 25-15)
  • Oroszlány, vezette: Dr. Szakáll I., Sentényi B.
  • OSE: Rackley 19/6, Madár 10/6, Burai 23/9, Horváth M. 6, Zsíros 6. Csere: Joó, Varga 7, Kovács G. 7/3, Olasz 14, Wehner 15,
  • Jók: Burai, Olasz, Wehner

    Vezetőedző: Vavra András

fotó: Babér Zoltán

2017. március 13., 06:00