Március 9-11-e között került megrendezésre az ausztriai Schettereggben a plochingeni síklub 12. síversenye, amelyen Oroszlányt 4 fős küldöttség képviselte.

A rendkívül enyhe időjárás miatt az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy a verseny megrendezésre kerülhet-e, de végül a szervezők a megszokotthoz képest egy rövidebb pályaszakaszon lebonyolították. Csapatunk sikeresen vett részt a jeges, kemény pályán megrendezésre került megmérettetésen két kategóriában, egyéniben és csapatversenyben is.

A sporttalálkozón Erdei István, az oroszlányi síklub elnöke Lazók Zoltán polgármester és Rajnai Gábor alpolgármester megbízásából egyeztető tárgyalást folytatott arról, hogy a jövőben megrendezésre kerülő sítáborokban a két településről 10-10 fiatal is részt vegyen annak érdekében, hogy a testvárvárosi kapcsolatokat a fiatalokon keresztül is elmélyíthessük, valamint lehetőséget kapjanak az ismerkedésre, a nyelvgyakorlásra.

Plochingen polgármestere Frank Buß, valamint a plochingeni síklub elnöke, Hans-Ulrich Gula nyitottak voltak a lehetőségre, támogatták a javaslatot. A cél megvalósítása érdekében a két település vezetőinek további feladata az oktatási intézmények vezetőivel való egyeztetés a diákok részére felkínált lehetőségről.

2017. március 14., 06:01