Második évfolyamába lépett az Idősek Akadémiájának előadássorozata, amelynek vendége dr. Kiss József, nyugalmazott belgyógyász volt kedden a művelődési központban, aki Ép lélekkel, ép testben az adott életkorban címmel elsősorban a jelenlegi háziorvosi és sürgősségi ellátás anomáliáiról beszélt.

Példák sokaságával bizonyította, hogy az egyébként nyugaton már másfél évtizedes múltra visszatekintő, és kiválóan működő sürgősségi betegellátás a szakmailag képzett orvosok hiányában, és a bürokrácia útvesztőiben hogyan veszítette el pont a lényegét – a sürgősséget!

- Jó lesz ez, csak kicsit még várni kell – fogalmazott az előadó, aki azt is elmondta: még egy dolog hiányzik a rendszerből: a lélek.

Az Idősek Akadémiáját az Oroszlány Barátainak köre szervezi szoros együttműködésben az OKSZÍK-kal, valamint a Nyugdíjas Értelmiségi klubbal és az Örökifjakkal. Házigazdája, Nyitrai Károlyné, volt szociális szervező még öt előadásra várja idén az érdeklődőket.

Áprilisban az egészség védelme, májusban Luther élete, júniusban a művészetek és az időskor kapcsolata lesz a téma. Szeptemberben fiatalok vallanak az idősebb korosztályról, míg októberben Péter Melitta „face to face” tréner segít a családban bekövetkezett halálesetek feldolgozásában.

2017. március 22., 09:01