Lassan célegyenesbe ér a bányásznapi programsorozat összeállításán dolgozó csapat előkészítő munkája – hangzott el azon a csütörtöki megbeszélésen, ahol immár konkrét időpontokat és helyszíneket is meghatároztak.

Mint az köztudott, idén különös jelentőséget ad az eseményeknek, hogy ez évben emlékezünk meg az oroszlányi bányászat 80 éves, illetve a szakma szakszervezeti mozgalmának 60 éves évfordulójáról.

Augusztus utolsó napján érkeznek a partnertelepülések küldöttségei, s ekkor kerül sor a borbálai városrészen a Szent Borbála szobor felavatására is, amit este lampionos felvonulás követ. Szeptember első napján a Bányászati Múzeum ad otthont a bányamentők találkozójának, a főtér a hagyományos koszorúzásnak, a művelődési központ pedig a népdalköri találkozónak és a bányászkorsók kiállításának. A napot a tervek szerint a Bikini együttes koncertje zárja.

Szombaton délelőtt a nagy érdeklődéssel kísért csilletoló versenyre kerül sor, délután pedig fúvószenekari találkozó, koncertek – köztük a P. Mobil - és tűzijáték várja a város lakóit.

Vasárnap reggeltől a Bányászati múzeumban rendezik meg azt a családi szórakoztató napot, amelyre közel 3 ezren látogattak ki tavaly, s ahová buszok és dottó kisvasutak szállítják egész nap a vendégeket. Ugyancsak ezen a napon állnak bográcsokhoz a bányász ételek főzőversenyének résztvevői, de hangsúlyozni szükséges, hogy a rendezvények ideje és helyszíne még változhat.

2017. április 07., 06:48