Két jó formában lévő együttes feszült egymásnak a rájátszás első mérkőzésén. A Nyíregyháza utóbbi 11 fellépéséből csupán a DEAC ellen kapitulált, míg az OSE a Hepp kupa óta csak egy tét nélküli mérkőzésen veszített az MTK otthonában. Ennek fényében rendkívül kiegyensúlyozott párharc vette kezdetét péntek este 900 néző előtt.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, alig jutottak tiszta dobóhelyzethez az oroszlánok, míg ők eredményesek tudtak lenni. Korai előnyüket a negyed végéig meg is tartották, hét volt oda.

A második játékrészben már egy agresszívabb, gyorsabb játékot láthattak a nézők, jelentősen feljavult a támadás, de a nyírségiek is derekasan küzdöttek, kettőt megtartva félidőig a kezdeti fórból.

Fordulás után aztán fordulatszámot váltottak a hazaiak, ők jöttek ki jobban a nagy adok-kapokból, igazi férfias, magas színvonalú mérkőzésnek lehettek tanúi a kilátogatók.

A záró felvonásban fáradni látszott az ellenfél, míg minden pályára lépő oroszlányi játékos hozzá tudott szólni a mérkőzéshez valamilyen formában. A vendégek kulcsemberei fault-problémmákkal küzdöttek az érzelmektől sem mentes derbin, amerikai játékosuk kirohanását sportszerűtlen hibával díjazták a játékvezetők.

Vavra András: „Magas színvonalú, igazi playoff meccset játszottunk a jó erőkből álló Nyíregyháza ellen. Puhán kezdtünk, de sikerült bekeményedni. Sok ütközéssel járó, férfias mérkőzés volt, amit a hosszabb padunk és a nagyobb rutin miatt tudtunk eldönteni. Egy ilyen párharcban az első mérkőzés mindig kulcsfontosságú, örülök, hogy a kezdeti megingás után végül magabiztosan hoztuk. Jövő pénteken már nem rajtunk lesz a nyomás, igyekszünk azt meglovagolni, hogy minél több időnk legyen a folytatásra készülni.”

  • OSE Lions–Nyíregyháza Blue Shark 97-86 (13-20, 28-20, 19-13, 37-33)
  • Oroszlány, 900 néző, vezette: Vida B., Gaál I.
  • OSE: Rackley 35/12, Wehner 16/6, Varga 2, Burai 5, Horváth 2. Csere: Olasz 2, Kiss K. 15/9, Madár 7/3, Kovács 11/3, Zsíros 2.
  • Vezetőedző: Vavra András.
2017. április 09., 10:58