Bolondos áprilisi időjárás fogadta az ifjúsági verseny résztvevőit kedden reggel az esztergomi Rugby Club Hotel sportpályáján. A megnyitón elsőként a megyei kormányhivatal képviseletében Horváth Szeder Gábor Esztergom Járás hivatalvezetője köszöntötte a diákokat, aki kiemelte a verseny fontosságát, mint mondta az itt szerzett tudás a későbbiekben is hasznukra válhat.

A hivatalvezető emlékeztette a verseny résztvevőit a 2013-as dunai árvízre, amikor az összefogás jegyében az egész város egy emberként védekezett.

A nyitó beszédet követően Sikrai Attila tű. alezredes, polgári védelmi főfelügyelő tájékoztatta a csapatokat a verseny menetéről, a feladatok végrehajtási idejéről, az egyes állomások helyéről. A csapatoknak tíz foglalkozási helyen kellett helytállniuk. A katasztrófavédelem mellett, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete, a Neuzer Kerékpár Kft., a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a megyei rendőr-főkapitányság és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) munkatársai közösen tették próbára a fiatalokat.

A versenyfeladatok között szerepelt eszközfelismerés füstsátorban, buzgár építése, elsősegélynyújtás, újraélesztés, veszélyhelyzeti csomag összeállítása, iparbiztonsági activity és alapvezeték szerelés is. Az RSOE tesztjét a modern kornak megfelelően, egy applikáción keresztül oldották meg az iskolások.

A megmérettetésen az oroszlányi TSZC Eötvös Lóránd Szakgimnázium és Szakközépiskola a harmadik helyen végzett a középiskolások kategóriájában.

2017. április 12., 09:42