Már kora délelőtt gyülekeztek szerdán a katasztrófavédelem, a tűzoltók, mentők, rendőrség, a közterület felügyelet és a városháza szakemberei a polgármesteri hivatalban, hogy egyeztessék az év egyik legnagyobb gyakorlatának részleteit.

Az elképzelt szituációban a kecskédi vasúti átjárónál autó és busz ütközik. A busz az út melletti rézsűn leszalad és meglök egy markológépet, ami megsérti a földgáz vezetéket elzáró berendezést.

A résztvevők a gyakorlat során délelőtt a veszélyhelyzet kezelését munkaműhely keretében dolgozták fel, majd koradélután egy előre beállított valóságos helyzet felszámolását hajtották végre, amit megtekintettek Lazók Zoltán polgármester és File Beáta jegyző mellett a résztvevő hivatásos szervek vezetői is.

A közös gyakorlat célja a megyében bekövetkező a lakosságot kiemelten érintő események felszámolásában résztvevő irányító-, döntés előkészítő- és végrehajtó szervezetek, szolgáltatók, operatív irányításának és együttműködésének a megteremtése volt, a szükséges kapcsolódási pontok felmérése és kialakítása, a krízis helyzetek hatékony kezelésének, valamint a szervezetek közötti gyorsabb információáramlás és a reagálási képesség erősítése.

2017. április 13., 07:20