Rendben találta a felügyelőbizottság a gazdálkodás számait, valamint a közhasznúsági jelentést – ezzel a napirenddel kezdődött a városházán az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság köztestületi ülése.

Ami immár a szakmai munkát illeti: a vonulások számainak ismertetésekor kiderült, hogy arányaiban a tűzesetek száma kissé csökkent, a műszaki mentések és a tűzjelző rendszerek téves riasztásainak száma pedig emelkedett az elmúlt évben. Szabó Imre parancsnok arról is beszélt, hogy egy „Oroszlány tűzvédelméért” alapítvány létrehozása mellett döntöttek, melynek segítségével új csatorna nyílik meg a helyi tűzoltóságot támogatni szándékozó gazdasági társaságok előtt. Örömtelinek nevezte, hogy az eddigi támogatások is folyamatosak voltak, így az alapítványra valódi igény van. A tűzoltó állomány számára adott juttatások emelése mellett az is elhangzott, hogy a laktanya belső festését saját erőből oldották meg.

Kelkó Balázs tűzoltó alezredes, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője példaértékűnek nevezte az önkormányzat működési hozzájárulását, melynek köszönhetően – az önkormányzati tűzoltóságok közül országosan szinte egyedülállóan – állandó készenlétben állnak az oroszlányi lánglovagok.

2017. április 22., 18:53