Lazók Zoltán polgármester köszöntötte péntek délután a második alkalommal megszervezett Szakmák Éjszakája vendégeit a Eötvös Lóránd Szakgimnázium és Szakközépiskola zsibongójában, aki arról szólt, hogy kevés izgalmasabb dolog van, mint a felfedezés öröme, mindig újat keresni, mindig új dolgokat kipróbálni. Az intézmény a Szakmák Éjszakáján ezt az élményt kínálja.

- Akik úgy döntenek, hogy Oroszlányban tanulnak szakmát, a magas színvonalú oktatás mellet a város önkormányzatától komoly, ösztönző juttatásokra is számíthatnak. Ezek a juttatások az országos ösztöndíjjal együtt akár a havi 60 ezer forintot is elérhetik, tanulmányi eredménytől függően, a vidéki diákoknak pedig 100%-ban megtérítjük a bérlet árát – mondta a városvezető.

A rendezvényen az érdeklődőket tematikus állomáshelyek segítettek eligazodni. A Jó Szerencsét! állomáson az iskola múzeumában fogadták a fiatalokat és szüleiket, ahol a nyugdíjas bányász szakszervezet tagjai arról meséltek, milyen volt régen az Eötvösbe járni, illetve a kiállított bányászati berendezéseket is kipróbálhattak a látogatók.

Az EgészségPONT-on vérnyomás, vércukormérés, táplálkozási tanácsadás, munkavédelmi bemutató állt a látogatók rendelkezésére és újjáélesztési ismeretékkel is gyarapodhattak.

A további helyszíneken a CNC maróval kulcstartót, a CNC esztergával sakkfigurát, egy másik géppel bevásárlókocsi érmét gyárthattak maguknak a vendégek, valamint a tojásgörbe szerkesztése során a kézügyességüket is próbára tehették, végül a bátrabbak a hegesztéssel is megpróbálkozhattak.

Idén az intézmény a Vörös István alapítvánnyal együttműködve - hagyományteremtő szándékkal - megszervezte az Éjszakai Foci Tornát, amit a szaki és a város általános iskolái között rendeztek meg. Harmadik helyen a Hunyadi, második helyen az Eötvös végzett, a vándorkupát pedig a Benedek iskola csapata vihette haza.

Azok között akik minden állomáshelyen aktívak voltak és begyűjtötték az összes pecsétet, jövő héten értékes ajándékokat sorsolnak ki - tájékoztatott Molnár István az iskola gyakorlatioktatás-vezetője, a rendezvény főszervezője.

2017. április 22., 19:05