Hír | Önkormányzat

Több mint 30 téma került a képviselők elé a rendes napirendek mellett kedden, a két ülés között történt eseményekről szóló beszámolóban.

Sokakat érint az, hogy dr. Radics Ágnes fogorvos súlyos balesete miatt előreláthatólag fél évig nem tudja a praxisát ellátni. Helyettesítéséről dr. Berczy Dániel fogszakorvos gondoskodik, tehát az alapellátás zavartalanul működik tovább.

A tájékoztatóban olvasható, hogy a közterület-felügyeleti csoport létszámában az év elején személyi változás történt. Két új felügyelő kezdte meg a munkát, akik szakmai múltjuknak köszönhetően gyorsan tudtak alkalmazkodni az elvárásokhoz, és hamar szolgálatba tudtak állni. A csoport munkájában továbbra is jelentős problémát okoz a hulladékgyűjtő edények mellé illegálisan elhelyezett hulladék. Több esetben sikerült az elkövetők felderítése, szankcionálása. A tapasztalatok szerint a bevezetett önkormányzati intézkedések - ezek széleskörű megfelelő kommunikációja – az évenkénti többszöri lomtalanítás megoldás lehet a probléma kezelésére.

A rendes napirendek között tárgyalták, hogy az Oroszlányi Sportegylet pályázatot kíván benyújtani a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez, szabadtéri kosárlabda (Streetball) pálya építésére. A pályázat benyújtására a TAO rendszer előírásai szerint adott év április 30-ig van lehetőség. A pályázat pozitív elbírálása esetén a megvalósítás időszaka a 2017. július 1. és 2018. június 30. közötti időszakra tehető.

A legjobban megfelelő – a lehetséges pályázói körbe tartozó sportegyesület által is javasolt és preferált - a Krajnyik Akác András Sportcsarnok épülete melletti közterület lenne, amely a városban való elhelyezkedését tekintve jól megközelíthető. Amennyiben sikeres lesz a pályázat, a 23 milliós támogatási összeget 10 milliós önkormányzati önrésszel kell kiegészíteni.

A képviselő-testületi ülés teljes anyagát megtekintheti a város weboldalán

2017. április 26., 08:57