A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 28-a és május 01-je között kiemelten ellenőrzik a fesztiválokon, rendezvényeken, így a Komáromi Napokon árusító-, szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat. Kiemelten vizsgálják majd a revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét.

Szintén a NAV-al kapcsolatos információ, hogy a fizetendő személyi jövedelemadóra és egészségügyi hozzájárulásra, ha összegük nem több mint 200 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22.

A részletfizetés lehetőségét nem zárja ki a NAV által készített adóbevallási tervezet. A legfeljebb hat havi, pótlékmentes részletfizetést az ügyfélkapuval hozzáférhető online felületen, a bevallási tervezet módosításával, vagy a NAV által küldött tervezethez csatolt kiegészítő nyilatkozaton lehet kérni. A kedvező lehetőség feltétele, hogy a még fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összege ne haladja meg a kétszázezer forintot. A kedvezménnyel azok élhetnek, akik nem vállalkozók és nem kötelezettek áfafizetésre.

2017. április 28., 05:56