Parancsnoki ellenőrző gyakorlaton vettek részt hétfőn az oroszlányi önkormányzati tűzoltók, ezúttal egy iskolai tüzet kellett megfékezniük. A gyakorlat jó alkalom volt arra is, hogy a diákok és a pedagógusok feleleveníthessék a tűzjelzésre és az épület elhagyására vonatkozó tűzriadó tervben foglalt előírásokat is.

Az oroszlányi parancsnokság „B” szolgálati csoportja vonult egy gépjárműfecskendővel az oroszlányi József Attila Általános Iskolához, ahol a pincehelyiségében egy armatúra meghibásodása miatt elektromos tűz keletkezett, melyet a tűzjelző berendezés azonnal érzékelt. A lángok egy első emeleti tanteremben csaptak fel és gyorsan terjedtek tovább. A pedagógusok és a diákok is időben elhagyták a helyszínt, a létszám ellenőrzés során pedig kiderült, hogy egyetlen tanuló sem maradt az épületben. A beavatkozók az iskola egészét átvizsgálták, s rövid idő alatt megfékezték a tüzet.

A gyakorlat szakszerű végrehajtását Szabó Imre parancsnok és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei is ellenőrizték, majd megfeleltre értékelték.

2017. április 29., 06:47