Nagy érdeklődés övezte a DEAC – OSE Lions találkozót, teljesen megteltek a debreceni sportcsarnok lelátói. Parázs hangulatban kezdődött az összecsapás, inkább az Oroszlányt zavarta meg a hatalmas hangorkán.

A hazaiak nagyon bekezdtek, gyorsan elhúzott a DEAC, időt is kértek az oroszlánok (12-3). Mindkét felet megtörte a taktikai szünet, három perc után tudott csak betalálni az OSE. A játékrész derekára Vavra András csapata is megérkezett a mérkőzésbe, bizonyították, hogy nem véletlenül dobták ők a legtöbb pontot az alapszakaszban. 21-19-es állásnál azonban újra megrázták magukat a hajdúságiak, s egy jó hajrának köszönhetően ismét megnyugtató előnyre tettek szert.

A folytatásban inkább a védekezés dominált, majd a fordulás után újból magához tért a debreceni együttes, labdaszerzések után rendre lerohanták ellenfelüket, ráadásul ekkor felállt védelem ellen is jól járt a labda. Volt, amikor húszra nőtt a DEAC fórja (68-48), elúszni látszott a meccs az Oroszlánynak.

A győzelem végül egy percig sem forgott veszélyben, ám a fantasztikus közönségétől hajtott OSE jelezte, hogy minden megingást kegyetlenül megbüntet, így nagyon nehéz dolguk lesz a cívisvárosiaknak a folytatásban, 12-én.

Vavra András: – Annak ellenére, hogy készültünk a DEAC mindkét félidőre jellemző erős kezdésére, nem sikerült megállítanunk őket. Végig futottunk az eredmény után, amikor pedig sikerült közelebb kerülnünk, sorsdöntő hibákat vétettünk. Rutinos, jól képzett ellenfelünk kihasználta ezeket és megtartotta előnyét. Köszönet szurkolóinknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket.

  • DEAC – OSE Lions 90-75 (29-22, 15-13, 28-20, 18-20)
  • Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 1300 néző.

forrás: dehir.hu - fotó: debka.hu

2017. április 30., 18:29