Szákszendről és Bokodról is érkeztek érdeklődők az Oroszlány és Térsége Civil Szervezeteinek Egyesülete keddi rendezvényére, ami a Médiacentrumban tett látogatással vette kezdetét.

A Civileké a Ház programsorozat eseményének résztvevői megismerkedtek a modern stúdióval, majd a művelődési központban sorra kerülő két előadáson a információáramlásról, a kommunikációs technikákról hallhattak előadásokat.

Péter Melitta tréner Az információáramlás hatékonyságának növelése, kommunikációs csatornák a térségben címmel beszélt azokról a lehetőségekről, amelyek elősegítik a civil szerveződések ismertségének erősítését. Mint mondta, az „információs önmenedzselésbe” fektetett energia bőven megtérül, hiszen pályázatok elbírálásánál például előnyt jelenthet az ismertség. A döntéshozók akarva-akaratlanul is figyelembe veszik a közösségek tevékenységét, jelenlétét a település életében, a médiumokban.

- Ezért is kell lehetőleg minél több kommunikációs felületet igénybe venni – ezt már Palotai Zoltán, a 2840 című oroszlányi újság főszerkesztője mondta, aki a Médiacentrum működését bemutatva arra bátorította a jelenlévőket, keressék a centrum munkatársait, adjanak hírt eseményeikről, híreikről még akkor is, ha a televíziós stábok nem tudnak minden meghívásnak eleget tenni.

2017. május 03., 06:38