2017. április 22-23-án Pécsett rendezték a honi súlyemelő utánpótlás egyik legrangosabb seregszemléjét a Súlyemelő Diákolimpiát.

Városunkat ezúttal is szép számban képviselték az OVSEE versenyzői és a kiváló eredményekkel sem maradtak adósak fiataljaink.

A verseny nyitányaként a legfiatalabbak léptek dobogóra. Itt a szakítás és lökés eredményeit nem a teljesített kilogrammok minősítik, hanem a gyakorlat technikai kivitelezésére adott és atlétikai ügyesség alapján kiérdemelt pontszámok rangsorolnak. Eredményt, súlycsoportoktól függetlenül hirdettek a 12 év alattiak korcsoportjában. Kiváló versenyzéssel a lányoknál Eszenyi Fanni aranyat nyert! Bimbó Jeremi a fiúk versenyében bronzérmet szerzett!

A kicsit idősebb korosztályok versenye is rendhagyó módon zajlott-nem szakavatottak számára-, hiszen összevont súlycsoportokban és úgynevezett Sinclair pontok (testsúly és összetett eredmény szorzója) alapján hirdettek eredményt.

A női vonalon mindhárom korosztályban összesített súlycsoportok voltak. Szalai Lili a serdülő hölgyek versenyében 4. helyezést ért el. Az ifjúságiaknál Varga Virág ezüstérmes, Oláh Natália 7. helyezett, a junioroknál Talabér Szonja 4. lett.

A férfiaknál a serdülőket három súlykategóriában értékelték. Az 56 kg-os súlycsoportban, Bimbó Brendon 4., Huber Bence 6. helyezést ért el. A 69 kg-osok mezőnyében Petra Lajos 12. lett. Az ifjúságiaknál mindkét kategóriában oroszlányi bronzérem született. A 69 kg-os súlycsoportban Kerekes Patrik, a 69 kg felettieknél Járóka Gábor nyakába került a harmadik számú medál. Zárásként a férfi juniorok összevont súlycsoportjában, Kerekes Balázs egy helyezésre az éremtől a 4. helyen végzett.

Városunk fiatal súlyemelői ezen a hétvégén is jó hírét vitték Oroszlánynak, bizonyítva, hogy az OVSEE az ország egyik legkiválóbb súlyemelő utánpótlás műhelye!

2017. május 06., 20:50