Utolsó alkalommal járta végig szombaton délelőtt a Hamvas Béla gimnázium két osztályának közel félszáz diákja az alma mater osztálytermeit, folyosóit, vállukon a búcsúzást jelképező tarisznyával.

A ballagó fiatalokat Rajnai Gábor látta el tanácsokkal, aki arról szólt, hogy az elmúlt években ebben az intézményben formálódott a tanulók egyénisége, és a változás jelentős: itt váltak gyerekből felnőtté. Számtalan egyéni és közösen megélt élmény, az izgalommal szervezett és várt közös programok, a különböző iskolai rendezvények, a mindennapok feladatai, gyakran megélt öröm és bánat, számos siker és kudarc, időnként gondok és nehézségek a tanulásban és az élet más területein – ez jellemezte ezt az időszakot.

Az alpolgármester arról is szólt, hogy következő napokban, hetekben – sportnyelven szólva – jön a mérlegelés, az érettségi, ami minden végzős próbája lesz.

- Mindannyian nagy kihívás előtt álltok, hiszen számot kell adnotok az eddig megszerzett tudásról, de ez a nap még legyen az ünneplésé és az emlékezésé – zárta gondolatait Rajnai Gábor.

2017. május 07., 11:55