Ismert érdekvédő Torma Lajos, a képviselő-testület tagja, aki 8 évet töltött a BDSZ elnökségében, és az üzemi tanács elnökeként dolgozott Márkushegyen.

Ezért is kérte fel a az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetősége, hogy május elején képviselje a tagságot a megyei Nyugdíjas Parlamentben.

Felszólalásában a nyugdíjasok szociális helyzetéről, a társadalombiztosítási anomáliákról, az alacsony nyugdíjak emelésének szükségességéről beszélt többek között, de megemlítette azt is, hogy addig nem sok értelme van az Idősügyi Tanács tevékenységének, amíg csak véleményezési joga van a kormánnyal való tárgyalások során.

- Álláspontom szerint legalább az egyetértési jogot meg kellene adni az idős korosztály képviselőinek, de akkor lennék igazán elégedett, ha vétójogot kapna a grémium – fogalmazott Torma Lajos a gyűlésen, s felszólalása olyan jó sikerült, hogy felkérték, majd delegálták a május 17-én sorra kerülő országos Nyugdíjas Parlamentbe, ahol a megyéből egyedüliként, s országosan is csak tizenketten kapnak lehetőséget álláspontjuk kifejtésére.

2017. május 12., 06:16