Nem az OSE Lions játszhatja a bajnoki döntőt a B csoportban, miután a Debrecen itthon is legyőzte csapatunkat.

Mint arról a hajduonline is beszámolt, óriási hangulatban kezdődött a találkozó, mindkét fél kezében nagyon dadogott a labda. A harmadik percben még mindig csak 2-0-t mutatott az eredményjelző, ám Jahmal Jones ébresztőt fújt társainak. A hátvéd ziccere után sebességet váltott a DEAC, és hiába kért időt a hazai szakmai stáb, a negyed derekára már 14-gyel megugrottak a hajdúságiak.

A rövidszünet után állandósult a tíz pont körüli különbség, mindkét együttes igyekezett gyors játékot játszani. Az OSE betörésekből, a cívisvárosiak pedig gyorsindításokkal és hárompontosokkal operáltak.

A nagyszünetet követően a vendégek újra átrohantak az oroszlányiakon (31-48). Az elképesztő hangulatot teremtő szurkolóiktól hajtott hazaiak azonban nem adták fel, s pillanatok alatt visszajöttek a mérkőzésbe. Zsíros Péter és Burai Róbert hárompontosaival szempillantás alatt egyszámjegyűre olvadt a differencia, sőt utóbbi kettesével már csak három volt közte (47-50).

Az utolsó felvonásra mindent egy lapra feltéve igyekeztek felzárkózni a vendéglátók, de a DEAC-ból mindig volt valaki, aki lendíteni tudott a csapat szekerén, végül 16 pontos debreceni siker született. A párharcot 2-0 arányban a hajdúságiak nyerték, így két év után ismét bajnoki döntőt játszhatnak a feljutásért.

OSE Lions – DEAC 65-81 (9-21, 18-19, 20-13, 18-28)

fotó: Babér Zoltán

2017. május 14., 16:43