Hónapokkal ezelőtt megkezdődött az első alkalommal megrendezett oroszlányi félmaraton szervezése, amire a helyi „futkosók és túrázók”, a Vértes Kószák közössége vállalkozott támogatóikkal, szponzoraikkal együtt.

Mint azt megfogalmazták: megyénkben és környékünkön rengeteg futóverseny van, kedvünkre válogathatunk belőlük. Félmaraton már annál kevesebb. Legyen egy félmaraton Oroszlányban is! Városunk a Vértes hegység lábánál fekszik, minden adott egy jó útvonal kijelöléséhez.

Nos, ennek szellemében vágtak neki a rendezésnek, szombaton korareggel pedig már a főtéren és a sportcsarnokban sürgölődtek, hogy minden rendben legyen a 10 órai rajtra. Kilenc órakor a rendőrségen Madari Csaba rendőrkapitány köszöntötte a település rendőreit, polgárőreit, valamint a dadi és kömlődi polgárőröket, akik az eligazítást követően a sportesemény biztosításában vettek részt.

Bár az időjárás nem nagyon fogadta kegyeibe a futókat, hiszen rendre megeredtek az égi csatornák, ennek ellenére közel százan álltak rajthoz, hogy teljesítsék a félmaraton 21.1 kilométeres, vagy a maraton plusz 28,1 kilométeres távját.

Az eredményhirdetéskor Lazók Zoltán polgármester a tatai Oláh Gábornak adhatta át a félmaratoni táv győztesének járó díjat, míg a hölgyek versenyét az oroszlányi Szekeresné dr. Bakonyi Fruzsina nyerte meg.

A 28,1 kilométeres távot a táplánszentkereszti Gorza István küzdötte le elsőként, a nőknél pedig az ajkai Bruzsa Kata diadalmaskodott.

Az eredményeket a http://live.darktiming.hu/races/9072-i-vk-felmaraton oldalon tekintheti meg!

2017. május 15., 07:07