Hír | Önkormányzat

Az utóbbi évek legnagyobb szabású járdafelújítási munkái zajlanak a Rosenberg utcában és környékén, számolt be Németh Gábor alpolgármester, aki tájékoztatott több, most folyó fejlesztésről is.

A 35 millió forintba kerülő munkálatok során többszáz méteren kap új fedőréteget a járda, illetve a kétoldali bekötő szakaszok. Ehhez a projekthez tartozik a Mászáros utca 2-3. alatti épületnél, illetve a Táncsics utca 14-20. közötti szakaszon a csapadékvíz elvezetésének megoldása is. A beruházásba a társasházi közösségek is bekapcsolódtak a Rosenberg utcában az épületekről lefolyó vizet elvezető csatorna felújításával és a csatornabekötésekkel.

Végéhez közeledik a Kocsedó emlékhely kialakítása, befejeződött az emlékműfelújítási program első szakasza 1,8 millióból, és az idei tervek között szerepel még egy Szent Borbála szobor felállítása, a Fáy emléktábla környezetének rendbetétele, valamint a Millenniumi emlékmű teljes felújítása.

Folyamatos a vízfolyamok, patakok tisztítása, ami szintén milliós tétel, a Felső-tónál pedig elkészült az a gát, ami felfogni hivatott a hordalékokat, uszadékokat. A közel 20 milliós fejlesztés vége, a kotrás, a jövő évre lett tervezve – addigra várhatóan rendesen kiszárad a meder.

A küzdősportok szakosztályainak elhelyezése régi probléma, de várhatóan a judosok és karatésok együttműködésével őszre befejeződik a volt Arany iskolában a terem és a kiszolgálóhelységek kialakítása, bruttó 19 millió forintból.

2017. június 22., 10:12