Pogácsa, szlovák ételkülönlegességek és a Kősziklás Borászat kézműves borai várták szombaton a tájházba látogatókat, ahol már koradélután megkezdődtek a Múzeumok Éjszakája elnevezésű program eseményei.

Persze nem elsősorban a gasztronómia híveinek kívántak kedvezni a szervezők, az Oroszlány Barátainak Köre, az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár, valamint az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat. Ahogyan Papp Péter, a Helyi Értéktár Bizottság vezetője megnyitójában fogalmazott, sok települési értékkel büszkélkedhet a város, és több látványosság, csoport bekerült a megyei értéktárba is.

A tájház pajtája zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, ahol a Városi Énekkar nyitotta a fellépők sorát, majd a Bránicska gyermek tánccsoport műsora következett, miközben Eichardt János rajzszakos, középiskolai tanár a Föld napjára meghirdetett gyermekrajz pályázat díjnyerteseinek munkáit és a Hamvas Béla Gimnázium ÖKO képeit mutatta be. A kiállítóhelyeken Sztancsik Zsuzsa tájképeit, Kardics Istvánnak a már bezárt Márkushegyi Bányaüzem fémhulladékaiból készült kisplasztikáit és Freisinger Balázs festményeit is megcsodálhatták a látogatók.

Volt még többek között ÖKO játszópark, könyvvásár, daltanulás, filmzene, könyv- és lapbemutató, koncert az evangélikus templomban, s nem utolsó sorban Oroszlányba látogatott AndFriends együttesével Müller Péter Sziámi is, igazi zenei csemegét szolgáltatva a Múzeumok Éjszakája vendégeinek.

2017. június 25., 12:27