Idén immár második alkalommal ünnepeltek kedden a BorgWarner oroszlányi gyárában, miután újabb egymillió munkaórát teljesítettek balesetmentesen, elérve ezzel a hatmilliót.

Az eseményen James Verrier, a BorgWarner elnök-vezérigazgatója megköszönte minden dolgozónak az irigylésre méltó, és a cégcsoportban egyedülálló teljesítményt, és hasonló folytatást kívánt. Elmondta, hogy az első öt alkalomhoz hasonlóan most is 20 ezer dollárt kapott a magyarországi gyár.

Az irigylésre méltó biztonsági teljesítményt felmutató közösség méltatása mellett Bogár Attila ügyvezető igazgató azt is kiemelte, hogy míg 2012-ben mintegy 600 fős kollektíva vehette át első alkalommal az elismerést, addig mostanra létszámuk közel megduplázódott, amivel továbbra is tartani tudták kiváló sorozatukat.

Hagyomány, hogy a Safety Excellence Award díjjal együtt járó összeget a cégvezetés a dolgozókkal egyetértésben – a társadalmi felelősségvállalás részeként – jótékony célra fordítja, így az SOS Gyermekfalvak 2,5 millió forintot, az Oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálat és a Komárom-Esztergom Megyei Gyermekvédelmi Központ TEGYES és Általános Iskola képviselője másfél-másfél millió forintot vehetett át.

Az amerikai BorgWarner három oroszlányi üzemében egyébként három év alatt 600 új munkahelyet teremt, 15 milliárd forintos beruházással - mondta el Bogár Attila kedden az MTI-nek, aki hozzátette, a beruházás összegének tíz százalékát egyedi kormánydöntés alapján állami támogatás biztosítja. Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a turbókat gyártó üzem 14 ezer négyzetméteres területe 2017-ben egy 7 ezer négyzetméteres csarnokkal bővült, ahol a teljes kapacitás elérésekor 350 új munkatársat alkalmaznak majd.

A gyár 2016-os éves árbevétele 135 milliárd forint volt. A Borg csoport összesen 1600 embert foglalkoztat Oroszlányban, az erőátviteli egységeket gyártó üzemben 150 fő dolgozik, a kipufogó alkatrészeket készítő gyár 250 embernek ad munkát.

2017. június 28., 06:24