Az idei évben tovább növeltük szolgáltatásaink számát és színvonalát, gondolok itt többek között a városüzemeltetési, a környezetvédelmi, a hulladékkezelési, az állatvédelmi-ebrendészeti, a szociális és a közterület-felügyelői feladatokra.

Sikereket értünk el az ügyfélközpontúságot illetően, biztosítjuk a hivatal gazdaságos működtetését, sokat fejlődtünk a lakosság széles körű és naprakész tájékoztatásában, és nem utolsó sorban tovább erősítettük partnerkapcsolatainkat – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte csütörtök délután a városháza dolgozóit Lazók Zoltán a művelődési központ színháztermében a Köztisztviselők Napja alkalmából.

A polgármester a továbbiakban azt emelte ki, hogy a képviselő-testület elkötelezett a megfelelő munkafeltételek és az anyagi elismerés biztosításában. A köztisztviselői szférában 9 éve, 2008. óta nem volt átfogó bérrendezés. 2017-től az önkormányzatoknak lehetőséget biztosított erre a törvény, amivel az oroszlányi is élt, és 45 ezer forintban állapította meg az illetményalap mértékét.

File Beáta jegyző arról beszélt, hogy az elmúlt évek folyamán fontos változások következtek be a közszférában, az új törvények, az átalakult az intézménystruktúra új feladatokat állított a köztisztviselők elé, amelyeket a hivatal jól teljesített, ezért köszönet illeti azokat, akik ebben részt vettek. A változás a szolgáltatások javítása, hatékonyabbá tételének irányába hat, a korábbi hiányosságok kiküszöbölése a rendszer jobb működését eredményezi, ez egyben felelősségteljes, kreatív odaadást igényel a köztisztviselők részéről. A felgyorsult életritmushoz igazodni kell a közszférának is, a kreativitás, megújulás, a polgárbarát ügyintézés is a sajátosságává kell válnia, ezek által egyszerűsítve a reá háruló feladatokat.

Az ünnepségen öten (Bársony Éva, Szabóné Böröcz Ágnes, Frészné Danis Ildikó, Varga Szilárdné és Turbucz Teréz) vehették át azt az elismerést, amit a hivatali és magánéletében egyaránt hivatáshoz méltó, becsületes, lelkiismeretes munkával és 10 év tisztviselői munkaviszonnyal lehet kiérdemelni.

A város elöljárói szintén köszöntötték Almási Évát, a pénzügyi osztály volt csoportvezetőjét abból az alkalomból, hogy 40 éves munkaviszony után nyugdíjba vonult.

2017. június 30., 06:13