Pordán Zsigmond, a VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének elnöke és Pordánné Balázs Ibolya titkár volt a vendége a második alkalommal megrendezett vállalkozói fórumnak pénteken.

Az elnök Lazók Zoltán polgármesteri köszöntőjét követően ismertette a szervezet történetét és céljait. Mint elmondta, a VOSZ - Vállalkozók Országos Szövetsége néven – 1988-ban alakult, mint Magyarországon az első önkéntes, a többségi magyar magántulajdonú vállalkozások országos gazdasági munkaadói érdekképviselete. A szövetség legfontosabb célként a vállalkozók országos és helyi döntéshozó fórumok előtti érdekképviseletét, a kis- és középvállalkozások tőkeerejének és piacképességének növelését, továbbá a nagyvállalatok speciális igényeinek közvetítését jelölte meg. Az elmúlt időszakban – többek között – a bürokráciacsökkentés, a vasárnapi boltbezárások ellen és a takarékszövetkezeti integráció módszere ellen emelték fel szavukat.

Pordánné Balázs Ibolya a szervezet gazdasági és pénzügyi segítségét emelte ki megemlítve a Széchenyi kártya előnyeit, illetve a különböző hitelfelvételi lehetőségeket.

A VOSZ megyei tagozata idén 13. alkalommal kért javaslatokat a Megyei Príma Díjra, s Oroszlányból a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola is bekerült a jelöltek közé. Az intézményre a 24 Óra, a kemma.hu olvasói és a Forrás Rádió hallgatói is szavazhatnak.

A vállalkozói fórum kötetlen beszélgetéssel zárult, folytatás egy hónap múlva.

2017. július 02., 07:40