Az Ipari Parkok Egyesületének (IPE) meghívására a közelmúltban Magyarországra látogatott Luis Sanz, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének (IASP) ügyvezető igazgatója, akivel Németh Gábor is találkozott a fővárosi konferencián.

A rövid megbeszélés során az alpolgármester a városról és az ipari parkokról, az itt jelen lévő vállalkozásokról, a társaságok profiljáról, a park fejlődési trendjeiről adott át angol nyelvű anyagokat, illetve röviden bemutatta az Oroszlányi Tudományos és Technológiai Park fő jellemzőit és fejlesztési elképzeléseit.

A világszövetség elnöke előre láthatólag ősszel újra Magyarországra látogat, amikorra meghívást kapott Oroszlányba is – tájékoztatott Németh Gábor. A tervezett találkozó keretében az elnök a Közép-Dunántúli, valamint a nyugati országrész jelentősebb ipari parkjait, kiemelten a tudományos és technológiai park címmel rendelkező parkokat keresné fel.

Az 1984-ben alapított IASP szervezet egyébként 73 országban, 366 tagot fog össze, és közvetve 140 ezer vállalatot képvisel.

2017. július 15., 12:27