Éppen tíz évvel ezelőtt, 2007. végén fejeződött be a bölcsőde rekonstrukciójának százmilliós, első üteme, amit 2010 szeptemberében újabb követett, szintén 100 milliós nagyságrendben.

Ekkor felújították a leromlott állapotú járdaszakaszokat is, melyek betonból készültek, ami köztudottan nem a legidőtállóbb burkolat.

Az eltelt időszak alatt a természeti hatások (napsütés, hideg, hó, fagy), és az erre adott emberi válaszok (síkosságmentesítés, akár naponta többször is) olyan károkat okoztak a betonozott felületen (a szélek elmálltak, lyukak keletkeztek a felületen), amelyek indokolttá tették a korszerűsítést.

A hamarosan megkezdődő munka keretében eltávolítják azokat a járdaszakaszokat, amelyek sérültek, nem megfelelő biztonságúak és minőségűek, tereprendezést végeznek, és elkészítik az új burkolatot – térkövezéssel – tájékoztatott Baráth Domonkos, a szociális szolgálat vezetője.

A munkák összköltsége a tervek szerint közel 5 millió forint, aminek fedezete egyrészt a tavalyi költségvetési maradványból, részben az idei büdzséből biztosított.

A bontás, kivitelezés nem kevés zajjal fog járni, ezért ez idő alatt a környéken lakók megértését és türelmét kéri Baráth Domonkos.

2017. július 16., 08:12