Egyik legsikeresebb, legjobb hangulatú nyári zenés programját szervezte meg a művelődési központ szakembergárdája, amikor a blues koronázatlan magyar énekesét, Deák Bill Gyulát és együttesét hívta meg koncertezni.

Már koraeste gyülekeztek a stílus rajongói szombaton a szabadtéri színpad előtt, majd jó félórás késéssel feldübörögtek a gitárok, és megkezdődött a klasszikus nóták sokaságát felvonultató produkció.

Deák Bill Gyula, akit Chuck Berry a legfeketébb hangú fehér énekesként jellemzett, 1948. november 8-án született Budapesten, Kőbányán. Csak fiatalon járt énektanárokhoz, akik mind operaénekest szerettek volna kihozni Bill hangjából, ám ez neki nem tetszett, így leszokott az énektanulásról. Pályafutása során nagy hatással volt rá Jimi Hendrix, valamint Radics Béla és Orszáczky Miklós.

1987-ben a Deák Bill Blues Band zenekarvezetője lett, amivel Dániában és Németországban is fellépett, s a '90-es évektől kezdve nagy sikerrel koncertezik együttesével az országban, mint tette ezt szombat este Oroszlányban is.

A banda tagjai: Deák Bill Gyula – ének, Nagy „Dinike” Dénes – gitár, Takács József – basszusgitár, ének, Horváth Zsolt – billentyűs hangszerek, Szabó Csaba – dob, ütőhangszerek.

2017. július 23., 12:25