Nagy erővel csapott le a vihar hétfőn délután Komárom-Esztergom megyére. A felhőszakadás és a heves zivatar következtében kidőlt fák, elzáródott utak, vízzel telítődött pincék egészen kedd reggelig adtak munkát megyénk tűzoltóinak.

A katasztrófavédelem egységei a viharos időjárással kapcsolatban 55 helyszínre vonultak – összegezte a károkat a katasztrófavédelem.

Oroszlányban a Szeptember 6. utcában egy 4 méteres fa vezetékre dőlt. A Rákóczi Ferenc úton egy 10 méteres fűzfa járdára, egy másik fa úttestre dőlt. A Népek barátsága utcában több nagy faág lehasadt és veszélyeztette a gyalogos forgalmat. Az Alkotmány utcában egy fáról ágak szakadtak le, ezzel veszélyeztetve a forgalmat, majd később ugyanezen utca végén egy 8 méteres fa úttestre dőlt. A Bányász körúton, a Szakápolási intézetnél szintén kidőlt egy fa. A Rosenberg utcában faágak szakadtak le, illetve hajoltak be az út fölé. A Dózsa György utcában egy akácfa a garázsok elé dőlt és forgalmi akadályt okozott. A Szent Borbála utcában három fa tört ketté. A Táncsics Mihály, a Zichy Mihály és a Petőfi Sándor utcában is fakidőlések akadályozták a közlekedést. A tatabányai hivatásos tűzoltók, az oroszlányi önkormányzati tűzoltók valamint az oroszlányi és a kecskédi önkéntes tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrészekkel és kézi erővel. Az Erdész utcában nagy mennyiségű csapadék gyűlt össze. Az oroszlányi önkormányzati és önkéntes tűzoltók a vizet a csatornába szivattyúzták.

-katasztrófavédelem-

2017. július 26., 06:05