Rendkívüli üléssel kezdte a nyári szünet utáni munkát csütörtökön a képviselő-testület. Többek között szó volt az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok összevonásáról, vagyis a Varikont Kft-nek és a LÜN Kft-nek az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. keretein belül megvalósítandó integrációjáról.

A 2000-es évek elején az önkormányzat behatárolta a város lakóövezeti fejlődésének irányait, melynek során a Závory Zoltán utca és a kapcsolódó Homoki dűlő is családi házas övezeti besorolást kapott. A lakóterület fejlesztése érdekében az Erdész utcától a Várdomb utca végén túlnyúlva, kétszáz méter hosszban épülne szennyvízcsatorna a Závory utcában.

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás hulladékudvar létesítését tervezi Oroszlányban. A korábbi helyszín a szennyvíztisztító telep volt, a magas költségek miatt azonban új terület került a képbe a régi sporttelepen, a lelátó mögött. És milyen az élet, a döntéshozók csütörtök délután újabb helyszín mellett tették le voksukat: a mindszenti úton jelöltek ki erre a célra három telket, amelyek megfelelnek a feltételeknek.

November közepéig várhatóan elkészül az új körforgalmi csomópont a Rákóczi F. út – Táncsics M. út – Bánki D. utca kereszteződésében. A beruházás tervezett költsége 25 millió forint.

Végül egy ad-hoc bizottság felállítása is elfogadásra került, amelynek Szabó Mihály képviselő vezetésével az lesz a feladata, hogy átnézze a Szociális Szolgálat és a művelődési központ 2010-2016. közötti gazdasági tevékenységének belső ellenőri jelentéseit.

-Az előterjesztések anyagait a www.oroszlany.hu portálon olvashatja-

2017. augusztus 18., 07:28