Sellye, Halásztelek, Nyírbátor, Egyek és Tiszacsege polgármesterét köszöntötte csütörtök reggel Lazók Zoltán településvezető a polgármesteri hivatalban. Ezek többnyire olyan települések, ahol viszonylag magas a munkanélküliségi mutató, míg Oroszlányban napjainkra komoly munkaerőhiány alakult ki. Ezért is indult a közelmúltban a Legyél otthon Oroszlányon projekt, aminek célja új módszerekkel, új területeket felkutatva a városba csábítani a munkavállalókat, illetve visszatéríteni az ingázókat.

Gál Tamás projektmenedzser mutatta be az uniós 2014-2020-as időszakra vonatkozó Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programot (GINOP), ami a magyar gazdasági növekedés ösztönzésére jött létre. Ennek egyik kiemelt területe a növekedési potenciállal rendelkező ágazatok és térségek versenyképességének fejlesztése. A modell lényege, hogy a közösségek segítsenek tagjaiknak az álláskeresésben, hiszen míg egyes területeken munkaerő felesleg és elhelyezkedési nehézség mutatkozik, addig a máshol ebből hiány van.

A településvezetők a megbeszélést követően a nap folyamán felkeresték a legnagyobb ipari parki foglalkoztatókat, a Wescastot, a BorgWarnert és a GE Water Processt, valamint tájékozódtak az oroszlányi szálláslehetőségeket illetően is.

A város egyébként háromféle támogatással segíti a munkaerő idevonzását és itt tartását, A családok támogatásával, a letelepedés segítésével, valamint lakbértámogatással. A városi HR stratégia videóüzenetben, oroszlányi image filmmel, vállalati toborzó filmekkel, bemutató anyagokkal, információs csomaggal, munkaerőközvetítő weboldallal kívánja megszólítani a potenciális kört.

2017. szeptember 07., 18:52