Hír | Önkormányzat

A testületi munka megkezdése előtt engedjék meg, hogy a képviselő-testület nevében köszöntsek két tűzoltót – ezekkel a szavakkal indította Lazók Zoltán polgármester a keddi ülést, majd szólította Bors Pétert és Pál Romulusz Tibort, akiket elismerésben részesített.

Mint az az indoklásban elhangzott, 2016. október 22-én Bors Péter munkába tartott, amikor a majki útelágazásnál egy közúti balesetet látott. Azonnal megállt, felmérte a baleseti helyszínt, majd telefonon jelezte a megyei központ felé az eseményt, ahonnan riasztották a tűzoltókat, mentőket és a rendőröket. A sérült személyautókat szakszerűen áramtalanította, a balesetben érintett állampolgárokat megnyugtatta, majd a helyszínen tapasztalt balesettel kapcsolatos információkat átadta a kiérkező egységeknek.

2017. július 2-án Pál Romulusz Tibor szabadnapját otthon töltötte, amikor csörgött a telefonja, amelyen a két házzal arrébb lakó szomszédja kért tőle segítséget. A családi ház padlásterében tűz keletkezett. Pál Romulusz kérte a lakókat, hagyják el a helyszínt, valamint hívják a segélyvonalat. Mindeközben saját porral oltó készülékével eloltotta a tüzet, szakszerűen áramtalanította a házat. Az információkat átadta a helyszínre érkező helyi tűzoltóknak.

A kép illusztráció!

2017. szeptember 20., 10:12