A város külterületén kialakításra kerülő hulladékudvar kérdése is szerepelt a közmeghallgatás témái között. Ezzel kapcsolatban Kovács Gábor környezetvédelmi referens oszlatta el azokat az aggodalmakat, amelyek kommunális lerakót vizionáltak a területre.

Mint elmondta, nem kerülhet kommunális szemét az udvarba, csak – ellenőrzött körülmények között – válogatott anyagok, mint pl. műszaki cikkek, műanyagok, törmelékek, s azok elszállításáról folyamatosan gondoskodik a szolgáltató. A városi televízió egyébként a közelmúltban mutatta be a csákvári példát, ahol a könyvtár udvarán alakították ki a hulladékudvart.

Szintén több észrevétel érkezett a térfigyelő kamerákkal kapcsolatban. Lóczi Krisztián, a hivatal közterület-felügyelői csoportjának vezetője arról tájékoztatta a jelenlévőket és az élő televíziós adás nézőit, hogy valamennyi városrészben kamerát nem lehet kihelyezni, de az önkormányzat elkötelezett a jelenlegi kamerarendszer fejlesztésével kapcsolatban, elsősorban a megelőzés, valamint az utólagos felelősségre vonás érdekében.

Összesen 17 lakossági észrevételre reagáltak a szakemberek, s szó volt még többek között a közlekedésbiztonsági megoldásokról, óvodai férőhely bővítésről, a szociális bérlakásokról, az Ady mozi megoldatlan helyzetéről, valamint a kajakház felújításáról is.

2017. szeptember 28., 09:41