Október 17-ig látogatható a művelődési központban a Magyar rock legendák című kiállítás, amit vasárnap nyitottak meg a nagyközönség előtt.

Németh Nyiba Sándornak, a Magyar Kultúra Lovagjának gyűjteménye a '60-as évektől napjainkig dolgozza fel a hazai pop-rock világát egyedülálló, de a nemzetközi zenei életben is rendkívüli dokumentumanyagát. A fotók, tablók, könyvek, hanglemezborítók, hangszerek mellett megtekinthető az a különleges felvétel is, amelyen Pásztory Zoltán, az Illés együttes legendás dobosa, és Nyiba közös dobszólót játszik.

Mint az a megnyitón elhangzott, az évek múlásával tapasztaljuk, hogy az egykori élő legendák ma már nincsenek közöttünk, ám dalaik, zenéjük, a rajongók szeretete tovább élteti őket. A múltidézés jó alkalom arra is, hogy a mai tizenéves generáció megismerje szülei, nagyszülei fiatalságának azt a részét, amelyről eddig meglehetősen keveset hallhattak.

A tárlat folytatásaként egyébként kedden 17 órakor beszélgetésre várják érdeklődőket a műélmény kávézóba, ahol az anyag tulajdonosa Németh Oszkár dobossal (Fonográf) és Csiga Sándor szövegíróval (P. Box, Dinamit) idézi fel a legendás korszakot.

2017. október 02., 07:23