Bár Oroszlányban a távhőszolgáltatás a hatvanas évek első felében kezdődött, igazából a rendszerváltás után, 1992. október 1-től beszélhetünk önálló vállalatról, ekkor alakult meg ugyanis az Oroszlányi Távhőszolgáltató Kft, 100%-os önkormányzati tulajdonú társaságként.

Az azóta eltelt negyedszázadra emlékeztek a cég jelenlegi és egykori dolgozói, vezetői péntek délután a gimnázium nagytermében.

Elsőként Kontschán Jenő vezérigazgató köszöntötte a jelenlévőket és idézte fel a cégtörténetet napjainkig, majd Lazók Zoltán polgármester az általa menedzselt időszakról beszélt. Mint elmondta, egy cég életében a 25 év már mérföldkő, bizonyítja, hogy terméke, szolgáltatása mérhető piaci értékű, innovációra képes, hogy a konkurenciaharcban az élmezőnyben helyezkedik el, hogy partnereinek mindig újat tud adni.

A városvezető felidézte az általa 9 évig igazgatott társaság legemlékezetesebb pillanatait, amelyek közé olyan fejlesztések tartoztak többek között, mint a távhő gerincfejlesztés, a városrehabilitációs munkák, a szennyvíztelep beruházás, a 42 lakásos Iskola utcai lakótömbfelújítás, a Tópart Lakópark, a felújított uszoda, vagy az Alsó-tó rehabilitációja.

- De, hogy mindez megvalósuljon, kellett az elkötelezett menedzsment, kellettek a kiváló munkatársak, mert ahogyan a mondás tartja: egyedül nem megy! Közösek tehát a sikereink, amelyek életem egyik meghatározó szakmai és emberi szakaszát jelentették, és jelentik a mai napig – fogalmazott Lazók Zoltán.

2017. október 08., 12:52