Immár ötödik alkalommal ad otthont Oroszlány a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Helyi Lapok Szakosztályának háromnapos képzésének, aminek szervezését hagyományosan a Média Provincia Kulturális Egyesület vállalta fel.

Az önkormányzat támogatásával létrejött kurzusra a helyiek és a környékbeli településekről érkezettek mellett, Budapestről, Badacsonyból, Kecskemétről, Jászberényből, Tiszaföldvárról és Debrecenből is jelentkeztek újságírók, kommunikációs munkatársak, akiket Lazók Zoltán polgármester köszöntött a pénteki nyitónapon.

A képzés során a hallgatók többek között megismerkednek a helyi sajtó feladatával, a település elért eredményeinek, meglévő problémáinak kommunikálásával, az önkormányzati, intézményi honlapok kezelésével, valamint tanulnak műfajismeretet, sajtóetikát, sajtójogot, általános és közéleti protokollt - tájékoztatott Gönczi Mária projektvezető.

A résztvevők olyan neves előadóktól leshetik el a műhelytitkokat, mint Kleer László főszerkesztő-fotóriporter, Görög Ibolya Európa hírű protokoll szakértő, illetve Nagy Gábor Miklós kommunikációs szakértő.

2017. október 13., 10:37