Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17-ét. A közgyűlés felhívta a tagállamok figyelmét arra, hogy szenteljék ezt a napot a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét tevékenységek bemutatásának.

Ennek apropóján szervezte meg az Önkormányzati Szociális Szolgálat kedden délután a világnaphoz kapcsolódó gyűjtését. A két Spar, a Tesco és a Penny Market áruházaknál szervezték meg akciójukat, és munkatársaik összesen 342 kg tartós élelmiszert tároltak be, ezen belül 116 kg lisztet, 51 kg cukrot, 33 kg rizst, 19 liter olajat, 56 kg tésztát és 29 liter tejet.

- Bár ez a mennyiség a 2016-os évhez képest 212 kilogrammal kevesebb, azonban az idén egy egyszerű hétköznapon vártuk az adakozókat, amit eddig pénteki napra időzítettünk, így jóval kevesebb potenciális adományozót tudtunk megszólítani – tájékoztatott Baráth Domonkos.

- A következő alkalom egyébként advent első hétvégéjén lesz (nov. 24., 25., 26.), akkor a Tesco Globál Áruházak Zrt. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által közösen szervezett, immár hagyományos gyűjtésben veszünk részt, mint az Élelmiszerbank közreműködő szervezete – mondta a szolgálat vezetője.

2017. október 18., 10:06