Hír | Tánc-Zene

Többszörös vastapssal ért véget szombaton este a veszprémi Hangvillában az S. Halász Károly által vezetett Filmhatás Zenekar, a Gizella Nőikar és az oroszlányi Silhouette Balett közös műsora.

A program első felében a javarészt a Dohnányi Zeneművészeti Szakközépiskola egykori diákjaiból álló Filmhatás Zenekar 2010. és 2014. között készült Világok című művét hallhatta és láthatta a közönség, amit a Silhouette Balett, Csáky Mária koreográfus iránymutatása alapján, színvonalas táncművészi produkcióval tett színesebbé, mozgalmasabbá. 

A világok című darab az emberi érzésekben, gondolatokban, az elme bugyraiban kutakodik, próbálja bemutatni sokszínűségét. Az egymást követő produkciók mind más érzelemről szóltak, melyek a zenekar kiválkó munkájának, valamint a táncosok profizmusának köszönhetően rendkívül kifejező és egyértelmű volt, osztatlan elismerést vívva ki. 

A második részben, az Origo sorozatban a zenekar S. Halász Károly egyházi témájú darabjait szólaltatta meg 3 kompozícióval, amelyek álszentségről, hazugságról, szomorúságról, azaz szélsőséges érzelmekről szóltak. Az Origo kiváló zenei anyagához a veszprémi Gizella Nőikar felejthetetlen hangjával járult hozzá.

2017. november 13., 18:13