A világ és fotózás egy nagy kaland, amit meg lehet mutatni – kezdte péntek esti kiállításmegnyitó beszédét Körtvélyfáy Zoltán, a művelődési ház vezetőhelyettese, aki a műveket értékelve így folytatta:

Van ezek között épületfotó sorozat, ahol a szimmetria és az érdekes látószög mindent visz. Épületfotók, ahol az ember is jelen van az épített környezetben. Sportfotók ahol a dinamika a küzdelem szépsége élhető át, és olyan természetfotókkal is találkozhatunk, amelyek valóságosabbnak látszanak, mint az eredeti. Játékosság és vicc is fellelhető több képsorozatban a fekete-fehér kontrasztok vagy épp színes-fekete fehér képek egymás mellé helyezésével, vagy a képszerkesztők által nyújtott speciális effektek kiaknázásával. Kiváló portrékat is felleltem a képek között, egy jó portrén egy élet sűrűsödhet össze.

- Szerintem két kérdést kell feltennie magának minden kiállítás látogatónak. Egyrészt az alkotó mit akart ábrázolni, és az ábrázolás hogyan és mit mutat meg a világ kiválasztott részletéből? A másik, és ez a fontosabb: Mit mozgat ez meg bennem, hogyan rezonál a szívem vagy az agyam? Ha sehogy akkor nyugodtan tovább léphetek a következő képhez -fogalmazott Körtvélyfáy.

A Juhász Attila fotóművész vezette Fénnyel Festők Fotóklubjának 19 tagja állította ki azt a 204 képet, amelyek a közösség munkájának elmúlt évét összegzik, s amiket december 3-ig tekinthet meg az érdeklődő közönség az OKSZÍK-ban.

2017. november 18., 08:31