Érdemes részletesen átböngészni a képviselő-testület keddi ülésének anyagát a város weboldalán, mert a 21 napirendi pont között több olyan is van, amelyik közvetlenül érinti a település lakosságának mindennapi életét.

Ilyen például az a tájékoztató, amelyik a város helyi autóbuszközlekedésének viteldíjairól szól. Az előterjesztés szerint, amit elfogadott a testület, megfontolható a tarifaemelés, de nem javasolt, mert ez esetleg tovább erősítené az idén megindult utazásszám-csökkenést. Viszont a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK Zrt.) mintegy 6 millió forinttal javasolta megemelni a városi hozzájárulást, ami így éves szinten meghaladja a 31 millió forintot.

A képviselő-testület döntött a Petőfi udvar 4-5. számú épülettömb kiürítéséről is annak érdekében, hogy a Petőfi udvar 1-2. és 6-7. számú épülethez hasonlóan, megvalósulhasson az önkormányzati tulajdonban lévő épülettömb ütemezett felújítása. Az ezzel kapcsolatos feladatokat, a megüresedő ingatlanok lezárása, közművekből történő kizárása, az ingatlanok lakhatóvá tétele, állagmegóvó karbantartása, illetve a pénzbeli térítési díj kifizetése a Varikont Kft. feladata.

A döntéshozók megerősítették szavazataikkal azt az előterjesztést, amely rögzíti: folytatódik a 2016-ban indított városi egészségügyi program.

Ennek értelmében a 13. életévüket betöltött fiúk részére a HPV elleni védőoltást biztosít az önkormányzat. A csecsemők részére a rota vírus és a bárányhimlő elleni védőoltást, az időskorúak számára pedig a tüdőgyulladást okozó pneumococcus elleni vakcinát támogatták a képviselők. A programban új elemként jelent meg a kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás elleni oltóanyag beszerzésének támogatása. Az egészségügyi program megvalósításához a 2018. évi költségvetésében 20 millió forintot tervez be az önkormányzat.

Tizenhatodik napirendi pontként került a döntéshozók elé a polgármester jutalmazási javaslata. Az előterjesztés öt oldalon keresztül sorolja fel az idei év fejlesztéseit, beruházásait, a városvezető munkáját a közbeszerzési eljárások előkészítésében és levezetésében, a döntések meghozatalában, a megfelelő pénzügyi és banki finanszírozási konstrukciók kialakításában, a kapcsolódó banki tárgyalások és eljárások levezetésében, a pályázatok előkészítésében és megvalósításában, illetve Lazók Zoltán közéleti társadalmi szerepvállalását.

A grémium öt igen, öt nem és egy tartózkodás mellett nem szavazta meg a jutalmat, ahogyan nem kapta meg a többséget a polgármester illetményének tárgyában hozott Kúria ítélethez kapcsolódó előterjesztés sem.

2017. november 22., 09:30