Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, az jóindulatúval és az udvariassal, tehát az ünneppel – ezekkel a Márai Sándor gondolatokkal köszöntötte tagtársait kedden délután Kiss Györgyné a művelődési központban, a Nyugdíjas Értelmiségi Klub megalakulásának 25. évfordulója alkalmából.

Mint Albert Schweitzer fogalmazott: A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon. Csak az öregszik meg, aki lemond eszményeiről – mondta.

Ürmös Lászlóné, a klub vezetője idézte fel az elmúlt negyedszázad fontosabb állomásait, a megalakulást, a közös kirándulások, programok, emlékrendezvények sokaságát, majd a közösség tagjai meséltek az együttlét öröméről, az emlékezetes pillanatokról.

Az ünnepségen részt vett Lazók Zoltán polgármester is, aki beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a városvezetés fontosnak tartja és elismeri az önkéntesen alakuló civil szervezetek társadalomformáló szerepét. Az önkormányzat, valamint intézményei a kölcsönösség és a partnerség szellemében a lehető legszélesebb körben együttműködnek a civil szervezetekkel közös érdekeik érvényesítéséért, valamint kötelező és önként vállalt feladatainak ellátásában is számít a szervezetek közreműködésére.

- Figyelembe véve, hogy a klub tagjai elsősorban az idősebb korosztályt képviselik, a város lehetőségeihez mérten segíti életüket, legyen szó az egészségügyi szolgáltatásról, az ügyeleti rendszerről, vagy az idősek ellátórendszeréről – fogalmazott.

A jubileumi összejövetel a továbbiakban kötetlen beszélgetéssel, az emlékek felidézésével, s nem utolsó sorban a következő időszak terveinek megvitatásával telt a fehér asztaloknál.

2017. november 29., 08:54