Három téma került a képviselők elé a péntek délelőtti, rendkívüli ülésen: a Szervezeti és Működési Szabályzatról (SZMSZ), valamint a helyi adókról szóló rendelet módosítása, illetve (zárt ülésen) az ingatlanvagyonnal kapcsolatos döntések.

Az SZMSZ egy pontban változott, ami a közhírelést érinti: Az önkormányzati rendeletet kihirdetés, a normatív határozatot közzététel céljából az Oroszlányi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján 8 napra ki kell függeszteni és az önkormányzat hivatalos lapjában közzé kell tenni. A kihirdetés módja az Oroszlányi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztés, a kihirdetés időpontja a kifüggesztés napja.

Az önkormányzat rendelkezik hatályos helyiadó rendelettel, amely tartalmazza az építményadóra vonatkozó rendelkezéseket is. Ebbe a körbe tartozik az illetékességi területen lévő ingatlanon elhelyezett, a településkép védelméről szóló törvény szerinti reklámhordozó. A grémium 0 Ft/négyzetméter összegben határozott meg az adó mértékét. Az önkormányzat illetékességi területén egyébként 20 db 12 m2 -es óriásplakát található.

2017. december 02., 09:54