Ha csak négyen kísértek el minden végzős diákot a szombati szalagavatóra a Hamvas Béla gimnáziumba, már akkor is elképzelhető, hányan zsúfolódtak össze este hat órára az intézményben, pedig még ennél is többen voltak!

A végzősök bevonulásával vette kezdetét az ünnepség. Három osztály, közel hetven diákja sorakozott fel a nagyteremben, hogy osztályfőnöke feltűzze azt a szalagot, amely jelzi mindenki számára: viselője utolsó évét tölti az alma materben.

A megjelenteket Rajnai Gábor alpolgármester is üdvözölte az önkormányzat nevében, aki megköszönte, hogy a fiatalok évekkel ezelőtt ezt az intézményt választották, bizalmat szavazva a Hamvasban folyó magasszintű oktató-nevelő munkának.

- Komoly mérföldkő, megmérettetés előtt állnak most a diákok. Kívánom, hogy teljesüljenek továbbtanulási vágyaik, s bízom abban, hogy a sikeres pályaválasztást követően megszerzett tudásukat Oroszlányban kamatoztatják, ahová visszatérnek tanulmányaikat követően – fogalmazott az alpolgármester.

Az avatási ceremóniát a végzősök műsora követte, mely során a keringőtől kezdve a modern táncokig, új oldalukról is bemutatkoztak a tizenkettedikesek, majd kezdetét vette a szalagavató bál, amin az első tánc – természetesen - a szülőket illette.

2017. december 10., 08:56