Kecskemét, Ózd, Kazincbarcika – ez a végső sorrend alakult ki a szombati országos súlyemelő csapatbajnokságon, aminek az OVSEE szervezésében a Gárdonyi sportcentrum adott otthont.

Lazók Zoltán köszöntötte elsőként a versenyzőket, edzőket, szakvezetőket, aki emlékeztetett arra, hogy többek között olyan oroszlányi nevek tették ismertté a sportágat, mint Benedek János, Bagócs János, Balázsfi Zoltán, Dobó Lajos, Földi Csilla, Chudik Lajos, Takács Mária, a sokszoros masters bajnok Huszka Mihály, és nem utolsó sorban a Likerecz család tagjai, különösen Likerecz Gyöngyi.

- Az Oroszlány Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület versenyzői az utánpótlás, a felnőtt, és a veterán korosztályban is kiemelkedően képviselik a települést. Bajnoki címek és előkelő helyezések, korosztályos válogatottságok tömege jelzi a sikeres szakmai munkát, így természetes, hogy önkormányzatunk lehetőségeihez képest támogatja a közösséget. Most éppen mintegy 25 millió forintot fordítunk edzőtermük felújítására. Annak pedig külön is örülök, hogy egy ilyen színvonalas versenynek adhat otthont városunk. Nagyon jó látni, hogy sokan eljöttek segíteni és szurkolni, büszke vagyok arra, hogy ilyen összetartó az oroszlányi súlyemelő társadalom – mondta a polgármester.

A versenyt sok érdekes program kísérte, délután pedig szinte családi nappá alakult a megmérettetés, amikor Pápai Joci és Makrai Ricsi Ryking szórakoztatta a jelenlévőket, akik között ott volt Dobos Imre szövetségi elnök. Őt Lazók Zoltán külön is köszöntötte az önkormányzat ajándékával.

2017. december 11., 07:56