A 2017-évben kezdődött meg a tavalyi év végén hatályba lépő közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló önkormányzati rendeletben foglaltak ellenőrzése. Különös figyelmet fordítottak arra, hogy a lakosság minél szélesebb körben ismerje meg a helyi szabályozás sajátosságait, és fokozatosan kezdték meg az ezzel kapcsolatos intézkedéseket – olvasható a képviselő-testület keddi ülésének előterjesztésében, amelyben a közterület-felügyelői csoport számolt be ez évi tevékenységéről.

A munkatársak idén 127 esetben intézkedtek olyan garázstulajdonosokkal szemben, akik az ingatlan előtti területen felburjánzó gyomnövények irtásáról nem gondoskodtak. 59 esetben a közterületen tárolt üzemképtelen gépjárművek tulajdonosaival szemben, melyek közül háromszor került sor gépjármű elszállítására. 55 esetben léptek akcióba a rendelet által szabálytalan parkolásnak minősített esetekben. Az avar és kerti hulladék égetés szabályainak megszegőivel szemben 2 esetben került sor helyszíni bírság kiszabására, továbbá 2 esetben folytattak le eljárást a helyi közutak védelmét megszegőkkel szemben.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság munkatársaival közös szolgálatban eltöltött munkaórák számának növekedése következtében továbbra is jó az együttműködés, aminek köszönhetően szép sikereket értek el a közbiztonság és bűnmegelőzés területén, ezért a közös szolgálatot a továbbiakban is folytatják.

A rendőrségről az önkormányzathoz áttelepített közterületi kamerarendszer korszerűsítése az év végére befejeződik. A tesztelési időszakban tapasztaltak alapján megállapítható, hogy a rendszer üzemeltetése a közeljövőben – a jelenlegi létszám mellett - komoly feladat elé állítja a csoportot.

A gyepmesteri munka ellátásában történt személyi változások következtében két fő ebrendésszel bővült a csapat. A változás óta eltelt időszak alapján megállapítható, hogy az önkormányzati foglalkoztatásban lévő ebrendészek munkájának köszönhetően megváltozott szemléletben folyik az állategészségügyi ellátás, amit nagymértékben befolyásoltak a telepen végbemenő fejlesztések, továbbá a feladatellátáshoz szükséges körülmények megteremtése. Az elmúlt félévben 130 kutyai, ill. macska fordult meg a telephelyen, melyeknek minden esetben sikerült gazdát találni. A lakossággal való közvetlen együttműködést támasztja alá, hogy nyár óta közel 400 vendég látogatta meg a telepen lévő állatokat.

A közterület-felügyeleti csoport ügyiratszáma a 2017-es évben (2017. december 4-ig) 998 db volt, s közel 200 szabálysértési ügyben intézkedtek.

Az előterjesztés teljes anyaga olvasható a város weboldalán!

2017. december 13., 05:59