A civil együttműködések, érdekképviseleti és egyéb rendszerek létrehozásának és működtetésének támogatása volt a fő témája az Oroszlány és Térsége Civil Szervezeteinek Egyesülete ez évi utolsó, térségi információs napjának szerdán.

Az ülésen Monostori Éva BÁZIS-CIC tanácsadó és Kiss Károly informatikus tájékoztatott az ez évi elszámolási rendszerről és a jövő évi pályázati lehetőségekről.

A Nemzeti Együttműködési Alap célja a magyarországi civil társadalom tevékenységének segítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése. Az Alap elsősorban a Kárpát-medencében kifejtett civil társadalmi aktivitás megszervezésére, fejlesztésére és megvalósítására nyújt támogatást több ezer szervezetnek.

A támogatott tevékenységek a civil élet teljes spektrumát felölelik, az európai integrációt elősegítő programoktól a civil szférával kapcsolatos tudományos kutatásokon át a monitoring tevékenységekig. A különböző rendezvények mellett civil szervezetek működési költségeire is igényelhető támogatás.

2017. december 15., 06:30